Juf Ines en juf Jolien

 

Dag Jaap, dag Juf Karolien,
 
De grote drukte is voorbij, carnaval is alweer gedaan voor een jaartje.
Vorige week was echt onze “feestweek”.
Elke dag hebben we een ‘mini-show’ gehouden en vrijdag was het dan zover: de finale van de prins- en prinsverkiezing.
Er waren natuurlijk, net als bij de ‘grote prins-en prinsesverkiezing enkele opdrachten, voor de ene al wat gemakkelijker dan voor de andere. Maar iedereen heeft zijn beste beentje voorgezet want iedereen wou wel voor een dagje prins en prinses zijn.
We laten je even proeven van enkele opdrachten: op een been staan, een hoepel om ter langste laten draaien, Chinese voetbal, een bal doorgeven boven ons hoofd , tussen de benen, ….. Niet altijd gemakkelijk, maar wel heel leuk. Proberen jullie die opdrachten ook eens? Plezier verzekerd!
 
Donderdag was het confetti-dag. Iedereen kwam van thuis verkleed in zijn mooiste verkleedkleren naar school en dan was het tijd om met confetti te gooien. Super cool. We hebben veel plezier gehad. Dit zijn leuke dagen om nooit te vergeten.
 
Vrijdag was het dan de “dag“! Er werden één prins en één prinses gekozen. Uit alle ‘mini-shows’ bleven er nog 4 koppels over en die hebben het dan tegen elkaar opgenomen. Deze keer waren het andere opdrachten: knikkerlopen (met een lepel en een knikker een parcours afleggen), kledingsrace en ten slotte als koppel met één been aan elkaar vastgebonden een hindernissenparcours afleggen. Niet gemakkelijk, maar ja, de winnaars worden dan ook prins en prinses.
 
Er waren heel veel supporters, alle kleuters supporterden voor de kandidaat prinsen en prinsessen.
 
 
Dinsdag 12 maart heeft het nog maar eens gesneeuwd, bbbrrrrr… wat is het koud…
Stuur alsjeblieft wat zon naar België, want wij willen nu toch genieten van de heerlijk warme zonnestralen.


Dag Jaap en dag juffen ,

Fijn jullie te horen. Zijn jullie het daar al een beetje gewend?
Wij hebben ondertussen al heel wat gedaan en heel veel geleerd.
Zo hebben we een voetenvoeltocht gehouden waarbij we met onze blote voeten op allerlei ondergronden mochten stappen, heel leuk. Er waren harde en zachte materialen bij ( watten, hooi, pluimpjes, kurk, droog zand, nat zand,…) maar het allerleukste aan de voetenvoeltocht was dat we met onze blote voeten in de verf mochten stappen en dan onze voeten op papier mochten afdrukken.
Dan waren onze voeten natuurlijk heel vuil, maar dat was geen probleem want de juf had voor warm water gezorgd en al heel gauw waren al die verfvoeten opnieuw netjes gewassen en konden we onze schoenen aantrekken.
 
 
 
 
Proeven en ontbijt
Hier zijn we weer.
Kijk eens, hier had onze juf ons een doos vol met proef- en geurdoosjes gegeven. We waren zo nieuwsgierig dat we de geuren wel eens wilden ruiken.
 
Mmmmhhh, dat ruikt heerlijk, het ruikt lekker naar bloemen. (geurolie van lavendel)
Na al die lekkere geuren wilden we ook eens proeven.
We waren er helemaal klaar voor. We keken er naar en probeerden al te raden wat het zou kunnen zijn maar we wisten niet onmiddellijk wat het was. Voorzichtig proefden we en dan konden we van een aantal dingen toch al zeggen wat het was.
Soms was het zo lekker dat we onze vingers er zouden blijven van aflikken.
Na al dat lekkers , meestal zoet van smaak, hebben we ook nog andere smaken geproefd. De ene smaak was al lekkerder dan de andere, je kan het aan onze gezichtjes soms aflezen of we het lekker vinden of niet.
 
We hebben in onze klas ook een gezond ontbijt gehouden. We vertelden eerst aan elkaar wat we ‘s morgens bij het ontbijt eten. De meeste kleuters ontbijten elke ochtend, maar het gebeurt dat er toch een aantal kindjes geen ontbijt nemen.
We zijn ons dan eens gaan afvragen waarom we best wel elke ochtend ontbijten.
Na een leuke babbel hebben we dan ook samen een gezond ontbijt klaargemaakt en opgegeten. Een lekker bruin boterhammetje, fruit, een eitje, ….. EN ja hoor ons bordje was helemaal leeg.
 
foto’s
 

Plaats een reactie