Karolien

Karolien correspondeert met de derde kleuterklas van Juf Ines en Juf Jolien.

Jaap is terug in België!

Hallo allemaal,

ik ben terug in België. Wat is het hier koud! Ik moet mijn dikke winterjas aandoen! Ik heb jullie doos in Suriname goed ontvangen. We hadden echt veel plezier! We deden een echte voetenvoeltocht, net zoals jullie! We hebben ook naar jullie knutselwerkjes gekeken en ze opgehangen in de klas. Wat kunnen jullie dat al goed! We vonden het heel mooi! Enkele kinderen hebben het ook geprobeerd! Fijn hoor.

Binnenkort kom ik langs in jullie klasje. Ik heb veel te vertellen.

Vele kusjes van Jaap!

Rosisky tekent Jaap Jaap eten geven Klasfoto De jaaphoek

Kaartjes schrijven met de stickers uit Halle De jaaphoek

Voedingsspel Voedingsspel

Spelen met het voedingsspel uit Halle We vonden grote bladeren!

Jaap heeft Paasvakantie!

Hallo lieve kapoenen,

nu is het toch wel echt lang geleden dat ik jullie heb gehoord, hoor! Ik mis jullie wel een beetje. Gelukkig heb ik jullie klasfoto bij waar ik soms eens naar kan kijken. Dan gaat het wel een beetje beter. Het is echt heel erg leuk in Djumu! Ik popel om jullie meer te laten weten! Volgende week komt de zus van juf Karolien hier op bezoek. Ik heb een zakje gemaakt met allerlei leuke dingen van in Djumu! Er zijn foto’s van de kleuters, boekjes, een spelletje, een panghi,… Jullie zullen het leuk vinden. De zus van juf Karolien brengt ook spulletjes van jullie mee. Wat ben ik benieuwd!!!! De kleuters van de klas hier kijken echt uit naar nieuws van jullie! Dat zal leuk worden!

Lieve groetjes van Jaap

Vrijdag 1 maart 2013: Jaap gaat naar het kinderboekenfestival!

Hallo allemaal,

momenteel zijn we op het kinderboekfestival in Atjoni! Eindelijk internet dus!!! Ik kan wel geen foto posten want onze pc is in Djumu gebleven. Het is hier heel leuk en lekker warm weer. In de kleuterschool is het echt heel fijn. Er zitten 4- en 5-jarige kinderen. Ze komen alleen in de voormiddag naar school. In de namiddag is het hier veel te warm!!! Ik eet hier veel manja’s (mango), bananen zijn er niet zoveel. Ik ben met de kapitein (hoofd van het dorp) aan het afspreken om internet voor ons te regelen zodat we jullie goed op de hoogte kunnen houden!!! Hopelijk tot snel!!

Groetjes van Jaap en Karolien

Vrijdag 15 februari 2013: Jaap gaat naar het oerwoud!

Hallo lieve kapoenen,

morgen vertrek ik naar een klein dorpje dat diep in het oerwoud ligt! Ik moet samen met de 3 meisjes 4 uur op een bus zitten en daarna nog 4 uur op de boot. Pfoeh zeg, dat zal een lange reis worden. En dat in het warme weer hier!

Ik ben samen met de meisjes inkopen gaan doen en we moeten echt heel veel eten meenemen! In Djumu kan je nl. niet zoveel eten kopen. We moeten de vis zelf vangen, maar dat kunnen we nog niet zo goed. En er zal heel lekker fruit zijn!

We mogen ons, onze kleren en onze afwas schoonmaken in de rivier! Ik probeer jullie snel een foto te sturen want ik heb al gehoord dat het er heel mooi zal zijn!

In het oerwoud is het misschien wel een beetje moeilijk om op het internet te gaan. Maar hopelijk zal het lukken. Duimen jullie mee?

Ik toon jullie alvast een foto van 2 dieren die ik hier ben tegengekomen. Een leguaan en een gekko. De gekko woont hier in ons huisje en eet de muggen op. Hierdoor heb ik niet zoveel muggenbeten. De leguaan is een kei in verstoppertje spelen. Ze zijn stokstijf als een standbeeld en je kan hem bijna niet zien in het gras. Best wel cool hoor!

Hopelijk hoor ik heel snel van jullie want ik wil natuurlijk graag weten wat jullie daar allemaal uitspoken in België.

Lieve groetjes van Jaap

557942_10200638825356397_2097842108_n35492_10200630774475130_276037398_n

Dinsdag 12 februari 2013: Jaap komt aan in Suriname

Dag vriendjes!

Vandaag ben ik samen met Emely, Karolien en Hannelore vertrokken richting mijn volgend avontuur. Vanuit Schiphol (luchthaven in Nederland) vertrokken we met het vliegtuig richting het warme Suriname. De meisjes vonden het heel spannend maar ik stelde hen meteen gerust.

Toen het vliegtuig opsteeg hebben we goed door het raampje gekeken en gezwaaid naar jullie. De vlucht duurde heeeeel lang, maar gelukkig konden we ons goed bezig houden. Op het vliegtuig konden we leuke spelletjes spelen, mooie films bekijken, enzovoort. We kregen er ook lekker eten (zelfs een super lekker ijsje!).

Het vliegtuig landde in Paramaribo, dat is de hoofdstad van Suriname. Hier verblijf ik samen met Emely, Karolien en Hannelore enkele dagen om dan zaterdag verder te reizen richting Djumu.

Het is hier heel warm (meer dan 30 °C). Mijn snoet is hier zelfs al een beetje verbrand. We zullen ons dus nog goed mogen insmeren met veel zonnemelk!

Hopelijk horen we elkaar snel weer!

Ps: Het vliegtuig heeft geen looping gemaakt en de piloot heeft geen trompet gespeeld voor mij.

Zotte groetjes van Jaap.

Jaap bij het vliegtuig in Schiphol:

P1100609

In het vliegtuig kijkt Jaap door het raam:

DSC02044

Aangekomen in Suriname:

538180_10200538771571394_930767098_n

Vrijdag 25 januari 2013.
Jaap werd vandaag geïntroduceerd in de derde kleuterklas van juf Ines. Hij vertelde honderduit over het volgende avontuur dat hij zal ondernemen…. Een reis naar Suriname!
Samen met de kleuters sprak Jaap af dat ze met elkaar contact gaan houden.
Jaap zal foto’s opsturen vanuit Suriname en de kleuters van juf Ines doen hetzelfde vanuit België!
Dat zal een hele ervaring worden!
Jaap, Emely, Hannelore en ik kijken alvast uit naar het vertrek! Maar eerst blijft Jaap nog een beetje spelen bij de jongens en meisjes uit Halle.
DSC03683

Plaats een reactie